مدیرعامل شرکت آب منطقه ای خراسان شمالی و رییس کارگروه سیل و طغیان استان بر ضرورت استقرار سامانه هوشمند هشدار سیل در استان تاکید کرد.
به گزارش روابط عمومی این شرکت، مهندس "علیرضا عامری" در نشست کارگروه سیل و طغیان استان، پیشگیری از تخریب عرصه های طبیعی و حریم و بستر رودخانه را در پیشگیری از جریان سیلابهای مخرب بسیار مهم دانست و گفت: با این وجود در زمان وقوع سیلاب، کنترل و مهار خسارتها و پیامدهای سیاسی اجتماعی و اقتصادی سیلاب نیز اهمیت بسیاری دارد.
او افزود: در زمینه مهار سیلابها در استان با ساختن پنج سد تا کنون گامهای زیربنایی مهم برداشته شده است اما در زمینه هشدار های هوشمند خیزش سیلابهای مخرب برای آمادگی عمومی کاهش خسارات سیلابها هنوز کارهای زیادی وجود دارد که در استان باید انجام شود.
وی استقرار سامانه هوشمند فراگیر هشدار و مهار خسارتها و کنترل پیامدهای سیلاب با تعریف و بکار گیری گروههای فعالی از شرکتهای آب منطقه ای ، آب و فاضلاب ، مخابرات، ادارات کل هواشناسی، راه و ترابری، جمعیت هلال احمر، سازمان آموزش و پرورش و نیروهای مسلح را ضرورتی گریز ناپذیر دانست و خواستار توجه مسوولان استان به هماهنگی بیشتر در این زمینه شد..
مدیرعامل شرکت آب منطقه ای خراسان شمالی گفت: مدیریت مسیلها بر اساس پیش بینی های هواشناسی نیاز به هشدار به موقع قبل از جریان سیلاب در منطقه نیاز دارد که استقرار سامانه هوشمند برای اینکار به مطالعات دقیق و امکانات فنی دارد.
وقوع سيلابهای پراکنده در یک دهه اخیر در استان خراسان شمالی علاوه بر اختلال در روند جاری امور، سبب وارد شدن خسارات هنگفت به زیرساختهای استان شده است.
براساس گزارشهای رسمی، بیش از 50 درصد پهنه خراسان شمالی کانونهای خیزش سیلابهای مخرب است و بیش از 60 درصد جمعیت استان در این مناطق سکونت دارند.