به گزارش روابط عمومی شرکت آب منطقهای خراسان شمالی مهندس "احمدرضا عفتی" خشکسالی و کاهش بارشهای موثر در استان طی یک دهه اخیر و از سویی بهرهبرداری نادرست از منابع آب در استان، مردم و مسوولان را بامشکل جدی در تامین آب مواجه کرده است.
وی اظهار داشت: در منطقه فاروج هیچ آبی وجود ندارد و آبدهی منابع آب زیرزمینی در دشتهای شیروان، جاجرم و اسفراین نیز به شدت کاهش یافته و به مدیریت بحران نیاز دارد.
او خاطر نشان کرد: برای تامین منابع آب اولویت ویژه باید به آب شرب استان داده شود چون تامین پایدار آب در این بخش با چالش جدید مواجه شده است.
معاون عمرانی استانداری خراسان شمالی تاکید کرد: برنامهریزی و تصمیمگیری در این زمینه باید به دور از احساسات و به شکل منطقی برای نسل آینده انجام گیرد تا آب مورد نیاز شرب، کشاورزی و صنعت تامین شود.
مهندس عفتی تاکید کرد: در بخش کشاورزی و دامپروری بیشتر از سایر بخشها باید فعال باشیم تا اشتغال لازم برای مردم تامین شود.
مدیر عامل شرکت آب منطقهای خراسان شمالی نیز در این نشست، مسایل بین حوضهای و استفاده نادرست از آب در بخش کشاورزی را از چالشهای عمده بخش آب این استان ذکر کرد و گفت: بدون رفع این چالشها توسعه پایدار استان ممکن نخواهد بود.
مهندس علیرضا عامری اظهار داشت: حل مسایل بین حوضهای آب، مطالعه دقیق منابع آب در سازندهای کارستی و بهینهسازی مصرف آب در بخش کشاورزی استان از مشکلات جدی مدیریت منابع آب استان است که به چاره اساسی نیاز دارند.
وی افزود: چالش کمبود آب در بخش کشاوری، شرب و بهداشت و صنعت استان با تمام وجود لمس میشود و واقعا اگر این چالشها رفع نشود تحقق توسعه پایدار در استان دور از ذهن خواهد بود.
او گفت: انرژی گاز و برق را می توان منتقل و به منطقه وارد کرد اما تامین آب پایدار و بدون تنش حتما باید از منابع منطقهای و محلی انجام شود.
مهندس عامری خواستار مطالعه دقیق هزینههای تامین آب در بخش کشاورزی و صنعت شد و تصریح کرد: منابع و مصارف آب که دقیق مطالعه و مشخص شود میتوان فرصتهای سرمایهگذاری و میزان آن را مشخص کرد و از آن بهره برد.
وی همچنین بر بهبود کشاورزی در واحد سطح با هدف بهرهوری بیشتر از منابع آب مصرفی استان در این بخش تاکید کرد و گفت: 94 درصد منابع آب شیرین استان در بخش کشاورزی مصرف میشود و بازدهی آبیاری در استان حدود 35 درصد است.