به گزارش روابط عمومی شرکت آب منطقه ای خراسان شمالی، سخنگوی این شرکت هدف از اجرای این طرح را تبیین چالشهای منابع آب استان و ارایه راهکارهای مدیریت صحیح و عمومی این منابع و جذب مشارکت و همکاری مردم از طریق اطلاع رسانی و فرهنگ سازی برای دانش آموزان مقطع راهنمایی استان اعلام کرد.
"بابک بهادری" افزود: کلیات این طرح ملی پس از تدوین توسط دفتر روابط عمومی و امور بین الملل شرکت مدیریت منابع آب ایران به تایید وزارت نیرو رسیده و پاییز امسال به شرکتهای آب منطقه ای همه استانها ابلاغ شده است.
وی تصریح کرد: به دلیل اهمیت و ضرورت اجرای طرح داناب، شرکت آب منطقه ای خراسان شمالی مرداد ماه امسال، دوماه پیش از ابلاغ ملی طرح، راهکارهای لازم برای اجرای موفق طرح در استان را بررسی و سپس دبیرخانه استانی طرح را تشکیل داد.
او گفت: این طرح در سطح کلان توسط شرکت مدیریت منابع آب ایران راهبری می شود و شرکتهای آب منطقه ای استانها بنا به فراخور مسایل و مشکلات استانی منابع آب و روشهای بومی اطلاع رسانی و فرهنگ سازی برای تبیین چالشها و ارایه راهکارهای رفع آن با همکاری آموزش و پرورش اقدام می کنند.
وی خاطرنشان کرد: براساس شیوه نامه کلی طرح ملی داناب، دانش آموزان مقطع راهنمایی به دلیل قرارگیری در سطح خاص آموزشی و روانشناختی به عنوان مخاطب این طرح ملی انتخاب شده اند و با همکاری آموزش و پرورش، کل دانش آموزان مقطع راهنمایی استان در مجموع به شمار حدود 53 هزار نفر زیر پوشش قرار خواهند گرفت.
سخنگوی شرکت آب منطقه ای خراسان شمالی با تاکید بر نقش و اهمیت اطلاعرسانی در فرهنگ سازی، اطلاعرسانی به موقع، تبیین ظریف، دقیق و همگانی و توجه به نیازهای مخاطب را از جمله مولفههای موثر در بهبود فرهنگ مصرف آب کشاورزی، صنعت و شرب و بهداشت برشمرد و آن را مولفه بسیار مهم برای رفع چالشهای مدیریت توزیع آب عنوان کرد.
بهادری، چالش اصلی مدیریت منابع آب این استان را مصرف بی رویه و نادرست آب در بخش کشاورزی و برداشت غیرمجاز و بیش از حد از منابع آب زیرزمینی و سطحی ذکر کرد و افزود: مصرف نادرست و شیوه های پرمصرف آبیاری موجب افزایش تقاضای آب و تهدید منابع آب زیرزمینی استان شده است.
او گفت: به همین علت توسعه بهرهبرداری از منابع آب زیرزمینی در هفت دشت از 11 دشت استان در سالهای اخیر ممنوع شده و منابع آب زیرزمینی در سه مورد از این دشتها در وضعیت بحرانی قرار گرفته است.
به گفته او برای اجرای طرح ملی فرهنگ سازی دانش آموزی نجات آب موسوم به "داناب" در استان خراسان شمالی حداقل 600 میلیون ریال اعتبار مورد نیاز است که با حمایت جدی و پیگیری مدیرعامل شرکت آب منطقه ای خراسان شمالی از محل طرح تعادل بخشی و تغذیه مصنوعی منابع آب زیرزمینی تامین شده و مشاور استانی طرح نیز انتخاب شده است.
بهادری با اشاره به اهمیت و حساسیت مراحل ارتباطی این طرح، تاکید کرد: درمرحله نخست باید مسئله یابی و روش بومی موثر برای ارتباط با دانش آموزان شناسایی و سپس برای تنظیم نظام ارتباطی و مواد آموزشی اقدام شود.
او اعلام کرد: مرکز پیامک طرح ملی داناب در استان خراسان شمالی راه اندازی شده و پایگاه اطلاع رسانی آن برای شبکه جهانی وب در دست طراحی است.