معاون حفاظت و بهره برداری شرکت آب منطقه ای خراسان شمالی خواستار همکاری باغداران و کشاورزان حاشیه رودخانه های استان برای حفاظت از منابع آب و خاک استان و جلوگیری از تصرف حریم و بستر رودخانه ها توسط افراد سودجو شد.
به گزارش روابط عمومی این شرکت مهندس "رضا نعیمی" گفت: متاسفانه در برخی مناطق استان برخی افراد سودجو اقدام به تصرف حریم و بستر رودخانه ها و کشت نهال و ایجاد باغ کرده اند و در برخی مناطق نیز افراد ناآگاه با خرید این زمینها اقدام به ساخت و ساز کرده اند که هر دو کار غیرقانونی است و براساس قانون سازه های حریم و بستر رودخانه ها تخریب می شود.
او افزود: کشاورزان و مالکان حاشیه رودخانه ها باید بدانند که اقدام افراد سودجو برای تصرف حریم و بستر رودخانه ها و ساخت ساز در این حریم موجب انحراف سیلاب در مواقع وقوع این پدیده طبیعی و وارد شدن خسارت به زمینها و محصولات آنها میشود.
مهندس نعیمی تاکید کرد: همکاری کشاورزان حاشیه مسیلها و خودداری آنها از تصرف و ساخت و ساز در حریم مسیلها، تعامل بیشتر دستگاههای مسوول، لازمه ایمن سازی مناطق مسکونی حاشیه رودخانه ها در مقابل سیلابها و کاهش خسارتهای این پدیده طبیعی است.
او گفت: بخش قابل توجهی از مناطق مسکونی استان از جمله شهر بجنورد در مقابل سیلابها بسیار آسیب پذیر است و این شرکت به همین دلیل از زمان تشکیل ، مطالعات و کار اجرایی ایمن سازی شهر شامل مطالعه، بازگشایی و ساماندهی مسیلهای حاشیه و داخل این مناطق را آغاز کرده است.
وی تصریح کرد: کار مطالعه رودخانه فیروزه موسوم به شاهجوب در بخش جنوب شرقی تا شمال شرقی شهر بجنورد به طول 25 کیلومتر با هدف کنترل جریان سیلابهای فصلی در سالهای اخیر انجام شده و بخش قابل توجهی از آن بازگشایی شده است.
مهندس نعیمی گفت: کار مطالعه کالهای پسته و دوبرار در بخش غرب و شمال غرب شهر بجنورد نیز در سالهای گذشته انجام شده و بیش از پنج کیلومتر از این کالها بازگشایی و ساماندهی شده است.
معاون حفاظت و بهره برداری شرکت آب منطقه ای خراسان شمالی افزود: تاکنون مطالعات حریم و بستر 350 کیلومتر از رودخانههای این استان انجام شده و تعیین حد حریم و بستر 460 کیلومتر از رودخانه های این استان نیز در دست مطالعه است.
وی گفت: مطالعه تعیین حد حریم وبستر یکهزار و سیصد کیلومتر از رودخانه های این استان هم باقی مانده است که باید انجام شود.
به گزارش روابط عمومی شرکت آب منطقه ای خراسان شمالی، کشاورزان و مالکان زمینهای این مناطق در نشستهای مختلف با این خواستار حمایت دستگاههای مسوول از حقوق مردم در این مناطق شده و بر رعایت عدالت و بی طرفی در تخریب سازه ها تاکید کردهاند.
استاندار خراسان شمالی نیز پیشتر در نشست فوق العاده شورای آب استان تاکید کرده بود: ساخت و ساز غیر قانونی در حریم و بستر مسیلهای شهر بجنورد اعم از باغ، ساختمان و یا ملک حصارکشی شده عامل اصلی انحراف آب به داخل خانه های شهروندان بوده است و باید تخریب شود.
مهندس جهانبخش از معاونت عمرانی استانداری و مسوولان شرکت آب منطقه ا ی خواسته است بر اساس قانون و با حمایت دادستانی شهر بجنورد، تمامی سازه های حریم و بستر رودخانه و مسیلهای این شهر را تخریب و مسیر را برای عبور سیلابهای احتمالی بازگشایی و ساماندهی کنند.