آموزش نمایندگان مناطق آموزش پرورش، رابطان مدارس راهنمایی استان در مورد این طرح پیشتر انجام شده و اقلام آموزشی طرح شامل کتابچه ها، لوح فشرده و پوسترهای آموزشی نیز چاپ و توزیع شده است.
به گزارش روابط عمومی شرکت آب منطقه ای خراسان شمالی, معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری خراسان شمالی در مراسم افتتاح رسمی طرح دانش آموزی نجات آب در این استان گفت: متاسفانه مصرف گرایی و اشاعه فرهنگ مصرف در جامعه غالب شده است که این فرهنگ نیاز به اصلاح دارد.
مهندس "احمدرضا عفتی" اظهار داشت: خشکسالی و کاهش بارشهای موثر در استان طی یک دهه اخیر و از سویی بهرهبرداری نادرست از منابع آب در استان، مردم و مسوولان را بامشکل جدی در تامین آب مواجه کرده است.
او خاطرنشان کرد: استفاده از منابع آب بیش از انداز موجود این منابع آب و روشهای استفاده از این منابع نیاز به اصلاح الگو و فرهنگ سازی دارد.
او گفت: فرهنگ سازی و تعریف الگوی صحیح استفاده از منابع آب برای نسل آینده بسیار مهم است و روشهای صحیح استفاده از منابع آب در بخش کشاورزی، شرب و صنعت باید آموزش داده شود.
معاون استاندار خراسان شمالی نقش دانش آموزان را در ترویج فرهنگ صحیح استفاد ه از منابع آب در جامعه بسیار مهم خواند و گفت: دانش آموزان طلایه داران تعالی جامعه هستند.
مدیرعامل شرکت آب منطقه ای خراسان شمالی نیز در این مراسم بر ضرورت توجه ویژه به مقوله مصرف صحیح آب و نقش دانشآموزان در ترویج آن تاکید کرد.
مهندس "علیرضا عامری" گفت: کشاورزی، صنعت و اقتصاد کشور تحت تاثیر روشهای بهره برداری از آب است و نقش دانش آموزان در اصلاح و ترویج فرهنگ مصرف آب در خانواده و جامعه بسیار موثر است.
او تصریح کرد: دوره آبیاری سنتی و بهره برداری سنتی از آب کشاورزی گذشته است و دولت نیز تسهیلات خوبی را برای ایجاد سامانههای جدید آبیاری به کشاورزان اعطا میکند.
او با اشاره به اینکه آب گرانبهاترین آفریده خداوند برای زندگی در روی زمین است تاکید کرد: اگر استفاده از منابع آب کشور و استان به همین روند کنونی ادامه یابد در آیندهای نه چندان دور دیگر آبی برای استفاده وجود نخواهد داشت.
وی به آیه 18 سوره مومنون اشاره کرد و گفت: خداوند در این آیه میفرماید "ما به اندازه معین و مشخص آب را نازل کردیم و در جای مشخص ساکن نمودیم" که همین آیه نشان میدهد منابع آب زمین معین است و باید حساب شده مصرف شود.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای خراسان شمالی با اشاره به اینکه سالانه حدود یکصد میلیون متر مکعب آب از منابع آب زیرزمینی استان اضافه برداشت میشود، خاطر نشان کرد: تداوم این روند باعث میشود علاوه بر از بین رفتن منابع آب زیرزمینی دیگر ظرفیتی برای ذخیره آب در لایههای زیرزمینی وجود نداشته باشد و به همین دلیل بارندگیها نیز دیگر تاثیری در جبران این منابع نخواهد داشت.
طرح سراسری دانش آموزی نجات آب موسوم به "داناب" با هدف تبیین چالشهای منابع آب و ارایه راهکارهای مدیریت صحیح و عمومی این منابع و جذب مشارکت و همکاری مردم از طریق اطلاع رسانی و فرهنگ سازی تدوین شده و در حال اجرا است.
براساس شیوه نامه کلی طرح ملی داناب، دانش آموزان مقطع راهنمایی به دلیل قرارگیری در سطح خاص آموزشی و روانشناختی به عنوان مخاطب این طرح ملی انتخاب شده اند.