به گزارش روابط عمومی شرکت آب منطقهای خراسان شمالی، مهندس رضا نعیمی با اشاره به تبعات اجتماعی و اقتصادی بهرهبرداری غیرمجاز از منابع آب در زمینههای کشاورزی، آبزوی پروری و صنعت، اظهار داشت: بهرهبرداری از این منابع بدون توجه به حقوق ذینفعان قانونی، نه تنها مشکلی از اقتصادکشاورزی را حل نمیکند که بسا معضلات ناشی از آن تا مدت زیادی گریبانگیر منطقه خواهد بود.
او تاکید کرد: در بخش آبهای سطحی، توسعه بیرویه باغات و زمینهای کشاورزی و یا تاسیس مزارع پرورش ماهی در بالادست، بدون توجه حقوق کشاورزان دارای حقآبه در پایین دست، علت اصلی بروز نابسامانی در مدار توزیع آب، خشک شدن باغات و زمینهای کشاورزی و ایجاد تنشهای اجتماعی است.
وی با اشاره به ظرفیتهای فراوان آبزیپروری در استان، تاکید کرد: متقاضیان طرح های ساخت مزارع پرورش ماهی قبل از هرگونه اقدام اداری و انجام هزینه، باید هماهنگی لازم را با حقابه بران و افرادیکه قبلاً به نحوی دارای حق شدهاند داشته باشند و مشکلات فیمابین را حل نمایند تا در مراحل بعدی با مشکلات اجتماعی مواجه نشوند.
مهندس نعیمی گفت: با توجه به محدودیتهای منابع آب استان و مصرف آب در فصول زراعی، تقریبا آب بلا استفاده در استان وجود ندارد از این رو شرکت آب منطقهای برای استفاده بهینه از آبهای کشاورزی موجود به آن دسته از متقاضیان پرورش ماهی که از طرف اداره شیلات استان معرفی شوند و مراحل لازم را طی کنند مجوز آبگذری میدهد.
او تصریح کرد: نظر باینکه اینگونه منابع دارای مصرف کننده قانونی هستند، برای هماهنگی و عدم اختلال در آبیاری اراضی تحت شرب و جلوگیری از وارد آمدن ضرر و زیان به "کشاورزان حقآبهبر" پایین دست، لازم است رضایت آنان کسب شود.
وی یادآور شد: با توجه به اینکه متولی طرحهای پرورش ماهی اداره کل جهادکشاورزی و اداره شیلات استان است برای تسریع در روند صدور مجوز و جلوگیری از تنشهای اجتماعی پس از اتمام طرح، لازم است برای هماهنگی لازم بین متقاضیان پرورش ماهی و حقابه بران و ذینفعان از منابع آبی به این موضوع ورود پیدا کنند.
معاون حفاظت و بهرهبرداری شرکت آب منطقه ای خراسان شمالی اعلام کرد: این شرکت در سال 1391 که از طرف مقام معظم رهبری که مزین به سال حمایت از تولید ملی،کار و سرمایه ایرانی شده است آمادگی خود را برای بهرهبرداری بهینه از آبهای کشاورزی برای مصارف آبزی پروری در چهارچوب مقررات، اعلام می نماید.