به گزارش روابط عمومی شرکت آب منطقهای خراسان شمالی، مدیرعامل این شرکت و رییس کارگروه سیل و طغیان رودخانههای استان با اشاره به برنامه اداره کل هواشناسی برای توسعه ایستگاههای دادهنگار باران سنجی و هواشناسی، خواستار مطالعه و استقرار ایستگاههای لازم برای سامانه هوشمند هشدار سیل در استان خراسان شمالی شد.
مهندس "علیرضا عامری" اقدامات پیشگیری در مهار خسارتهای سیلاب را بسیار مهمتر و موثرتر از برنامههای بعد از بروز سیلاب در مدیریت بحران استان خواند و گفت: پدیده سیلاب در خراسان شمالی نیاز به مدیریت ویژه دارد.
او ارتفاع بالای نقاط سیل خیز و کم عرض بودن مسیلها در خراسان شمالی را از عوامل اصلی سرعت در خیزش و عبور سیلاب و خسارات زیاد آن در این استان برشمرد و افزود: شناسایی نقاط سیل خیز و پرخطر و بررسی راههای ایمنی این نقاط و مسیلها در استان بسیار مهم است و باید توجه بیشتری شود.
رییس کارگروه سیل و طغیان رودخانههای خراسان شمالی خواستار بررسی و شناسایی نقاط سیل خیز استان، تعریف پروژه و برآورد اعتبار مورد نیاز برای تجهیز استان به سامانه هوشمند هشدار سیل توسط اداره کل هواشناسی شد.
مدیر کل هواشناسی خراسان شمالی نیز در این نشست عوامل متعددی را در سیل خیزی مناطق متعدد خراسان شمالی برشمرد و گفت: خصوصیات زمین شناسی، تغییرات محیطی و سازههای غیرطبیعی و همچنین تغییرات ناگهانی هوا از عوامل اصلی بروز سیلاب است.
"بهزادی" از برنامه توسعه ایستگاههای داده نگار آب و هواشناسی و باران سنجی در این استان خبر داد و گفت: قرار است شمار آنها از 20 ایستگاه به 80 ایستگاه افزایش یابد.
او تصریح کرد: در نظر است تجهیزات مورد نیاز ایستگاههای هوشمند هشدار سیل نیز در قالب توسعه ایستگاههای داده نگار باران سنجی و هواشناسی استان پیگیری، تهیه و نصب شود.
به گفته مدیر کل هواشناسی خراسان شمالی، اولویتهای منطقهای و برنامه این اداره کل برای استقرار سامانه هوشمند هشدار سیل به زودی به کارگروه سیل و طغیان خراسان شمالی ارایه خواهد شد.
کارگروه سیل و طغیان رودخانههای خراسان شمالی در نشست روز یکشنبه با حضور حدود 30 نفر از اعضا در محل شرکت آب منطقهای علاوه بر موضوع یاد شده، برخی مسایل مربوط به ایمن سازی نقاط مختلف استان در برابر سیلاب را بررسی کرد.