به گزارش روابط عمومی شرکت آب منطقه ای خراسان شمالی، همه علاقمندان می توانند از دستاوردها و طرحهای بزرگ مدیریت منابع آب استان در دوران انقلاب اسلامی که با اعتبارات ملی و با همت و تلاش فرزندان ایران در این نظام ساخته شده است بازدید کنند.
پیش از انقلاب اسلامی برای مدیریت و کنترل آبهای سطحی این خطه هیچ طرحی اجرا نشده بود اما پس از انقلاب اسلامی شش سد در مجموع با توان تنظیم 167 میلیون متر مکعب آب در این منطقه ساخته شده، چهار سد جدید نیز در این استان در دست ساخت است .
اداره روابط عمومی شرکت آب منطقه ای خراسان شمالی برای حفظ سلامت شهروندان در هنگام بازدید از سدهای استان، خواستار رعایت نکات ایمنی و توجه به تابلوهای هشدار دهنده شد.
به گزارش روابط عمومی این شرکت، سازه سدشيرين دره، بزرگترین سد خراسان شمالی از نوع خاكي با هسته رسي است و در ۶۵كيلومتري شمال غرب شهر بجنورد قرار دارد این سد که در شهرستان مانهوسملقان از توابع خراسان شمالي بر روي رود شيريندره ساخته شده، در فروردين سال ۱۳۸۴به بهرهبرداري رسيده است.
هدف اصلي ساخت سد شیرین دره را كنترل سيلابهاي مخرب، تنظيم سالانه ۲۰ميليون متر مكعب آب آشاميدني براي شهر بجنورد و روستاهاي مسير خط انتقال، تنظيم آب مورد نياز كشاورزي و بخشي از صنايع منطقه اعلام کرد.
سازه سد اسفراين نيز که در فاصله 20 كيلومتري شمال شرق مركز این شهرستان قرار دارد از نوع خاكي سنگريزه اي با هسته رسي است و توان تنظيم سالانه 50ميليون متر مكعب آب را دارد.
سد شیروان هم که زیباترین سد خراسان شمالی است در 40 كيلومتري شمال اين شهر ساخته شده، سازه آن از نوع بتني دوقوسي نامتقارن است و توان تنظيم سالانه 44ميليون متر مكعب آب را دارد.