پنج طرح مهرماندگار مدیریت منابع آب استان خراسان شمالی آماده بهره برداری است

مدیر عامل شرکت آب منطقه ای خراسان شمالی گفت: بخش اصلی کار اجرایی پنج طرح مدیریت منابع آب این استان در زمره طرحهای مهر ماندگار پایان یافته و این طرحها آماده بهره برداری شده است.

مدیر عامل شرکت آب منطقه ای خراسان شمالی گفت: بخش اصلی کار اجرایی پنج طرح مدیریت منابع آب این استان در زمره طرحهای مهر ماندگار پایان یافته و این طرحها آماده بهره برداری شده است.
به گزارش روابط عمومی شرکت آب منطقه ای خراسان شمالی، مهندس "علیرضا عامری" گفت: این پنج طرح شامل طرح بزرگ آبرسانی به شهر بجنورد از سد شیرین دره، طرح آبرسانی به اسفراین از سد اسفراین، طرح آبرسانی به شهرهای گرمه و جاجرم، سدگلول و شبکه آبیاری پایاب سد شیرین دره است. وی مجموع اعتبار هزینه شده برای اجرای این 5 طرح را حدود دو هزار 150 میلیارد ریال اعلام کرد.
 

طرح آبرسانی به بجنورد
مهندس عامری گفت: طرح ملی آبرسانی به شهر بجنورد برای تامين آب جمعيت شهر بجنورد تا افق 1410 پيش بيني شده است و با بهره‌برداری کامل از این طرح سالانه 20 ميليون و 500 هزار متر مكعب آب مورد نیاز شهر بجنورد و روستاهاي اطراف مسیر خط انتقال از سد شیرین دره تامين خواهد شد.
وی گفت: این طرح به صورت عملیاتی اواخر سال گذشته بهره برداری شده است و آب پس از عبور از 48 کیلومتر خط لوله و اختلاف ارتفاع 740 متر با پشت سر گذاشتن 4 ایستگاه پمپاژ قوی. بعد از گذراندن فرایند تصفیه وارد شبکه آب شرب شهر بجنورد می شود.
او با اشاره به توانایی و استفاده از فن آوری تصفیه عناصر و فلزات سنگین از آب به عنوان یکی از مهمترین ویژگی‌های این تصفیه خانه، گفت: تصفیه خانه طرح آبرسانی بجنورد توانایی تصفیه سالانه 20 میلیو ن و 500 هزار متر مکعب آب را با خروجی بهترین کیفیت داراست. به گفته او این طرح با اعتبار یکهزار و 250 میلیارد ریال اجرا شده است.
 

طرح آبرسانی به اسفراین
مدیرعامل شرکت آب منطقه ای خراسان شمالی افزود: طرح آبرسانی به شهر اسفراین نیز شامل 16 کیلومتر خط انتقال آب از سد به شهر اسفراین، یک تصفیه خانه با ظرفیت تصفیه 500 لیتر در ثانیه و دو مخزن با ظرفیتهای 10 هزار و دو هزار و پانصد متر مکعب است.
او هدف از اجرای این طرح را تامین سالانه 10 میلیون متر مکعب آب باکیفیت و مطمئن تا افق سال 1415 برای شهر اسفراین ذکر و تصریح کرد: این طرح نیز به صورت عملیاتی اواخر سال گذشته به بهره برداری رسیده و با بهره برداری کامل از این طرح سالانه 7 میلیون متر مکعب آب با کیفیت برای شرب شهر اسفراین به این شهر منتقل خواهد شد.
وی اعتبار هزینه شده برای اجرای این طرح را حدود 250 میلیارد ریال اعلام کرد.
 

طرح آبرسانی به گرمه و جاجرم
مهندس عامری اعلام کرد: کار اجرایی طرح آبرسانی به شهرهای گرمه و جاجرم از چاههای مرغزار نیز شامل 60 کیلومتر خط انتقال، یک ایستگاه پمپاژ و پنج مخزن با ظرفیتهای 500 تا دو هزار متر مکعب و یک ایستگاه کلرزنی، پایان یافته و آماده بهره برداری است.
وی هدف از اجرای این طرح را تامین آب با کیفیت تا افق سال 1415 اعلام و گفت : با بهر ه برداری از این طرح سالانه پنج میلیون متر مکعب آب آشامیدنی مورد نیاز به این دو شهر منتقل خواهد شد.
مدیر عامل شرکت آب منطقه ای خراسان شمالی اعتبار ریالی هزینه شده برای این طرح را 170میلیارد ریال اعلام کرد.
 

سد گلول
مهندس عامری اظهار داشت: کار اجرایی سد گلول نیز در پاییز سال گذشته پایان یافته و آماده بهره برداری شده است.
به گزارش روابط عمومی شرکت آب منطقه ای خراسان شمالی، او هدف از ساخت این سد را استفاده بهینه از سیلاب و جبران نسبی کمبود آب در بخش کشاورزی و صنعت منطقه اعلام کرد و گفت: با بهره برداری از آن آب مورد نياز 250 هكتار از زمین‌های روستاهاي ميلانلو و تخت چرمه در شمال شهر شیروان تامین خواهد شد.
مدیرعامل شرکت آب منطقه ای خراسان شمالی تصریح کرد: برای انتقال آب سد گلول به زمین های کشاورزی منطقه، 3900 متر خط انتقال آب، 12کیلومتر خط انتقال برق 20 کیلوولت و یک ایستگاه پمپاژبا توان انتقال 456 لیتر بر ثانیه ساخته شده است که آب مورد نیاز 130 هکتار باغ و 71 هکتار زمین کشاورزی را به منطقه تامین کند.
وی افزود: سد گلول در شهرستان شیروان در فاصله زمینی 90 کیلومتری شمال شهر شیروان ساخته شده و برای طرح سد مخزنی گلول و شبکه آبیاری و زهکشی زمین های پایاب آن در مجموع حدود 220 میلیارد ریال هزینه شده است.
به گفته او مخزن سد گلول، توان تنظیم دو میلیون و 700 هزار متر مکعب آب در سال را دارد و بدنه سد مخزنی گلول از نوع خاکی با هسته رسی، ارتفاع تاج این سد از بستر رودخانه 23 متر، طول تاج آن 310 متر و عرض تاج آن 8متر است.
 

شبکه آبیاری پایاب سد شیرین دره
مهندس عامری، افزود: شبکه آبیاری پایاب سد شیرین دره نیز با هدف تنظيم آب و بهبود آبياري پنج هزارو 130 هکتار از زمين‌هاي كشاورزي منطقه ساخته شده و آماده بهره برداری شده است.
وی اعتبار هزینه شده برای اجرای این طرح را بیش از 260 میلیارد ریال ذکر کرد و گفت: شبکه اصلی آبیاری و زهکشی پایاب سد شیرین دره57 کیلومتر و شبکه فرعی آن نیز 120 کیلومتر طول دارد.
او تصریح کرد: با بهره برداری از این شبکه آبیاری می‌توان از روش آبیاری قطره‌ای و در بخشی از آن هم می‌توان از روش آبیاری بارانی بهره گرفت و در هر دو حالت یاد شده، نیازی به سامانه پمپاژ نیست و این ویژگی می‌تواند هزینه سرمایه گذاری و بهره برداری از طرحهای آبیاری تحت فشار را کاهش دهد.
سد شیرین‌دره در شهرستان مانه و سملقان، بزرگترین سد استان خراسان شمالی است که توان تنظيم سالانه حدود 65ميليون متر مكعب آب را دارد.
 

کد خبر: 262
  تاریخ خبر : 21 اردیبهشت 1392
 2167
سایتـــ های مرتبطـ

آمار بازدیدکنندگان

  • کاربران آنلاین : 12
  • بیشترین بازدید همزمان : 462
  • بازدید امروز : 1,887
  • بازدید دیروز :
  • کل بازدید : 7,828,000
  • آخرین به روزرسانی : 18 دی 1403 10:49:23
  • شناسه IP شما : 3.142.98.186

راه‌های تماس با ما

  • آدرس : خراسان شمالی، بجنورد، خیابان طالقانی شرقی ، بلوار استقلال ، روبروی بوستان شهر
  • کدپستی : 9415644891
  • تلفن : 2-32263281-058
  • فاکس : 32263280-058
  • پست الکترونیکی : info[at]nkhrw.ir
  • پیامک : 30006883
  • تلفن گویا :