به گزارش اداره روابط عمومي شركت آب منطقهاي خراسان شمالي مهندس "محمدرضا رجايي" افزود: بر اساس برنامهريزيهاي انجام شده، 383 مورد بازدید كارشناسي در سال گذشته توسط این امور انجام و منجر به صدور 18 پروانه بهرهبرداري صنعتی جديد، 40 مجوز تغيير محل چاه و همچنين 22 مجوز كف شكني و 8 مجوز لايروبي شده است.
او تعداد درخواستهای دریافت شده مردمی توسط امور منابع آب شیروان در سال گذشته را 546 اعلام کرد و اظهار داشت: به دليل افت شديد منابع آب زيرزميني و خشك شدن قناتها، پنج مجوز بهره برداري چاه به جاي قنات نيز توسط این امور صادر شده است.
مدیرامور منابع آب شیروان گفت: در محدوده مطالعاتی دشت شيروان فاروج، 559 دهنه چشمه ، 121 رشته قنات و 654 حلقه چاه داراي پروانه بهرهبرداري با حجم تخليه حدود 209 ميليون متر مكعب در سال براي مصارف كشاورزي ، شرب و صنعت مورد استفاده قرار ميگيرد.
مهندس رجایی تصریح کرد: در اين دشت 949 حلقه چاه غير مجاز نیز وجود دارد كه سالانه حدود 18 ميليون متر مكعب آب از آنها برداشت ميشود و به مشکلات ناشی از برداشت بیرویه و اضافه برداشت از منابع زیرزمینی توسط چاههای دارای پروانه دامن زده و موجب شده است این دشت در فهرست دشتهای ممنوع بحرانی کشور قرار گیرد.
امور منابع آب شیروان در خراسان شمالی مدیریت منابع آب دوشهرستان شیروان و فاروج با مجموع جمعیت 209 هزار نفر را برعهده دارد.
مهمترین مأموریت شرکت آب منطقهای خراسان شمالی، کنترل و مهار آبهای مرزی و سیلابها و تأمین آب شرب و بهداشت شهرها و روستاها ، صنعت، کشاورزی و خدمات استان در حد ظرفیت و توان آبی با حفظ تعادل در حوزه های آبریز، حفاظت کمی و کیفی از منابع آب و بستر و حریم رودخانهها و مسیلهای استان است.