به گزارش ایرنا و روابط عمومی شرکت آب منطقه ای خراسان شمالی، مهندس "محمدرضا رجايي" افزود: در محدوده مطالعاتی شهرستانهاي شيروان و فاروج، 839 دهنه چشمه ، 123 رشته قنات و 684 حلقه چاه داراي پروانه بهرهبرداري با حجم تخليه حدود 199 ميليون متر مكعب در سال براي مصارف كشاورزي ، شرب و صنعت مورد استفاده قرار ميگيرد.
او گفت: سالانه در مجموع 291 ميليون متر مكعب آب منابع سطحي و زيرزميني شهرستانهاي فاروج و شيروان برداشت ميشود كه 199 ميليون متر مكعب معادل 68 درصد، منابع آب زيرزميني و حدود 92 ميليون متر مكعب معادل32 درصد، منابع آب سطحي است.
وي تصریح کرد: در اين دشت 949حلقه چاه غير مجاز با برداشت سالانه 17 میلیون متر مکعب نیز وجود دارد که به مشکلات ناشی از برداشت بیرویه و اضافه برداشت از منابع زیرزمینی توسط چاههای دارای پروانه دامن زده و موجب شده است این دشت در فهرست دشتهای ممنوع بحرانی کشور قرار گیرد.
او افت سطح آب اين دشت در 20 سال اخير 11 متر ذکر کرد و گفت: برای تعادل بخشی منابع و مصارف آب زیرزمینی استان تاكنون 375 حلقه چاه برقي در دو شهرستان شیروا ن و فاروج به شمارشگرهاي هوشمند آب و برق تجهيز شده است.
امور منابع آب شیروان در خراسان شمالی مدیریت منابع آب دوشهرستان شیروان و فاروج با مجموع جمعیت 209 هزار نفر را برعهده دارد.
مهمترین مأموریت شرکت آب منطقهای خراسان شمالی، کنترل و مهار آبهای مرزی و سیلابها و تأمین آب شرب و بهداشت شهرها و روستاها ، صنعت، کشاورزی و خدمات استان در حد ظرفیت و توان آبی با حفظ تعادل در حوزه های آبریز، حفاظت کمی و کیفی از منابع آب و بستر و حریم رودخانهها و مسیلهای استان است.