به گزارش روابط عمومی شرکت آب منطقه ای خراسان شمالی، مدیرعامل این شرکت در نشستهای جداگانه تکریم و معرفی مدیران امور منابع آب در محل فرمانداری این شهرستانها، ابراز امیدواری کرد که با تغییر مدیران منابع آب، عزم و اراده جدیدی در ساختار اداری و اجرایی مدیریت آب این شهرستانها جاری و موجب رضامندی بیشتر مردم شود.
مهندس «کاظم طاهریان» گفت: دشت شیروان – فاروج از دشتهای ممنوع بحرانی این استان است و منابع آب زیرزمینی این دشت با افت سالانه 60 تا 70 سانتیمتر، بیشترین کاهش سطح را در بین دشتهای استان دارد.
او افزود: در این دشت، یکهزار و 200 حلقه چاه غیرمجاز با برداشت سالانه 20 میلیون متر مکعب آب غیر مجاز از منابع آب سطحی و زیرزمینی وجود دارد که مهار این روند و پیشگیری از برداشتهای غیرمجاز، عزم عمومی مردم و مسئولان را میطلبد.
وی تصریح کرد: شهرستان مانه و سملقان نیز با برداشتهای بی رویه و غیرمجاز آب سطحی به وسیله موتور پمپها مواجه است و ساماندهی آنها از اولویتهای شرکت آب منطقهای است.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای خراسان شمالی یادآور شد: برداشتهای بیرویه از منابع آب خراسان شمالی وضعیت این منابع را با مشکل مواجه کرده به طوریکه وزارت نیرو، توسعه بهرهبرداری از منابع آب زیرزمینی هشت دشت از 11 دشت استان را ممنوع کرده است.
او افزود: وضعیت منابع آب زیرزمینی در سه دشت اسفراین، شیروان و جاجرم به حد بحرانی رسیده و طی دو دهه گذشته سطح آب زیرزمینی در دشت اسفراین 15متر، دشت شیروان 11 متر و دشت صفی آباد هشت متر کاهش یافته است.
مهندس طاهریان ابراز امیدواری کرد که با اجرای طرح احیا و تعادل بخشی منابع آب بخش عمدهای از مشکلات پیش روی مدیریت منابع آب سطحی و زیرزمینی در این استان رفع شود.
بر این اساس، با تقدیر از مهندس «محمدرضا رجایی» مدیر پیشین امور منابع آب شیروان و فاروج، مهندس «رضا نمازی» به عنوان سرپرست این امور معرفی شد و با معرفی مهندس «اسحاق خسروپناه» به عنوان رییس جدید دفتر نمایندگی امور منابع آب شهرستان مانهوسملقان، از مهندس «رضا نمازی» رییس پیشین این دفتر تقدیر شد.