طرح ملی دانش آموزی نجات آب
سخنگوی شرکت آب منطقهای خراسان شمالی، همکاری بخشهای اداری و آموزشی اداره کل آموزش و پرورش را در اجرای طرح دانش آموزی نجات آب، ستودنی خواند و گفت: به طور عملی، تمامی آموزشگاههای پایههای هفتم، هشتم و نهم متوسطه استان برای پوشش 37 هزار دانش آموز مشغول به تحصیل در این دوره و اجرای طرح دانش آموزی نجات آب آماده شدهاند.
بابک بهادری اعلام کرد: سلسله نشستهای آموزشی و توجیهی برای آشنایی دبیران رابط کل 454 آموزشگاه دوره اول متوسطه استان برگزار شده است که 136 مورد از این کل آموزشگاهها، در شهرستان بجنورد و بقیه در هفت شهرستان دیگر استان در اجرای این طرح مشارکت خواهند داشت.
او هدف از اجرای طرح ملی اطلاع رسانی و فرهنگ سازی دانش آموزی نجات آب را تبیین چالشهای منابع آب و ارایه راهکارهای مدیریت صحیح و عمومی این منابع و جذب مشارکت و همکاری مردم از طریق اطلاع رسانی و فرهنگ سازی برای پوشش کامل کل دانش آموزان دوره اول متوسطه استان خراسان شمالی اعلام کرد.
بهادری اعلام کرد: برداشتهای بی رویه و غیرمجاز از منابع آبهای سطحی و زیرزمینی در این استان، منابع آب را با مشکلات جدی مواجه کرده و موجب شده است تا وزارت نیرو، توسعه بهرهبرداری از منابع آب زیرزمینی در هشت دشت از 11دشت استان را ممنوع اعلام کند.
وی گفت: از بین رفتن آبخوانها و سفرههای آب زیرزمینی و کاهش ظرفیت تغذیه منابع آب زیرزمینی و به تبع آن نشست زمین و وارد شدن خسارت سنگین به زیرساختها و تاسیسات زیربنایی، کاهش کیفیت منابع آب موجود، خشک شدن قناتها و چشمهها، بایر شدن زمینهای کشاورزی و ایجاد بیکاری و هجوم کشاورزان به شهرها از پیامدهای ناهنجار برداشت بیرویه از آبهای زیرزمینی است.
به گفته او اجرای این طرح از سال تحصیلی 1390 تاکنون، برای دومین بار در خراسان شمالی آغاز شده است و بر اساس تفاهمنامه بین شرکت آب منطقهای و اداره کل آموزش و پرورش این استان، قرار است اجرای آن از سال جاری به مدت شش سال متوالی ادامه یابد.
شرکت آب منطقهای خراسان شمالی در سال تحصیلی 91-90، رتبه دوم کشوری را در اجرای طرح دانش آموزی نجات آب کسب کرده است.