امام جمعه اسفراین بر تقدس و ضرورت تداوم نشستهای آگاهی بخشی حفاظت از منابع آب تاکید کرد

امام جمعه اسفراین در خراسان شمالی برگزاری نشستهای آگاهی بخشی و فرهنگ سازی حفاظت از منابع آب را به ویژه در بخش کشاورزی کار مقدسی خواند و خواستار تداوم این کار شد.

به گزارش شرکت آب منطقه ای خراسان شمالی حجت الاسلام «قدیر محمدیان» در دومین نشست اطلاع رسانی و فرهنگ‌سازی احیا و تعادل بخشی منابع آب این شهرستان ضمن تقدیر از شرکت آب منطقه ای برای برگزاری این نشستها گفت: هشدار در خصوص بحران آب و کمبود این منابع، کار مقدس و واجبی است که اجرای آن باید به صورت کاربردی تداوم یابد.

او خطاب به کشاورزان حاضر در این نشست هشدار داد: زنگ نابودی منابع آب در خراسان شمالی به ویژه در شهرستان اسفراین از چندین سال قبل به صدا درآمده و اگر کشاورزان برای مصرف بهینه و مفید منابع آب اقدام نکنند آینده‌ای بد و  ناخوشایند در انتظار ما و نسل آینده است.

وی گفت: اهمیت و جایگاه حیاتی آب بر کسی پوشیده نیست و آیات متعددی در قرآن مجید به عنوان کتاب دین مبین اسلام بر اهمیت اساسی آب در خلقت موجودات تاکید کرده است.

امام جمعه اسفراین افزود: در آیات قرآن مجید به صراحت بیان شده است که خداوند آب را از آسمان به انداز معین بر زمین نازل کرده است، به همین دلیل نیز مصرف آن باید به اندازه و حساب باشد.

او تاکید کرد: تنها و تنها و تنها راه نجات منابع آب و گذار از شرایط بحران آب، فرهنگ سازی در بخش کشاورزی است و کشاورزان به عنوان پیشگامان احیا و تعادل بخشی منابع و مصارف باید توجه بسیار زیادی به نوع و نحوه کاشت و داشت محصولات داشته باشند.

مدیر دفتر حفاظت و بهره برداری شرکت آب منطقه ای خراسان شمالی نیز در این نشست اعلام کرد: در شرایط کنونی سالانه 140 میلیون متر مکعب آب به صورت غیرمجاز از منابع آب زیرزمینی این استان برداشت می‌شود.

مهندس "وحید واسطه" گفت: 37 میلیون متر مکعب از این رقم از چاههای غیرمجاز و 103 میلیون متر مکعب نیز با اضافه برداشت غیرمجاز از چاههای دارای پروانه برداشت می‌شود.

او شمار چاههای شناسایی شده غیرمجاز آب در خراسان شمالی را سه هزار و 356 حلقه عنوان ذکر کرد و گفت: از ابتدای برنامه چهارم توسعه تا پایان سال گذشته، یکهزار و 38 حلقه چاه غیرمجاز در سطح استان پر و مسلوب المنفعه شده است.

مدیر دفتر حفاظت و بهره برداری منابع آب شرکت آب منطقه ای خراسان شمالی گفت: قانونگذار راهکارهای قانونی لازم برای برخورد قهری با متخلفان بهره برداری از منابع آب را در اختیار مجریان مدیریت منابع آب گذاشته است و اگر لازم باشد از این راهکارها استفاده می شود.

او  افزود: تمام سعی ما حفظ حرمت و شان کشاورزان است اما اگر این حرمت توسط خود آنها حفظ نشود ناچاریم با استفاده از ضوابط و مقررات قانونی برخورد قهری با کشاورزانی که به هشدارهای ممنوعیت برداشت غیرمجاز از منابع آب توجه نمی کنند برخورد کنیم.

مهندس واسطه گفت: حدود سه هزار حلقه چاه دارای پروانه بهره برداری در استان وجود دارد که طبق برنامه‌های طرح احیا و تعادل بخشی نظارت کامل بر برداشت آب از این چاهها و همچنین انسداد چاههای غیرمجاز به صورت جدی در دستور کار این شرکت قرار دارد.

در این نشست پس از سخنان سرپرست فرمانداری اسفراین و همچنین رییس اداره منابع آب اسفراین، هفت نفر از کشاورزان به نمایندگی از سایر کشاورزان سخن گفتند و پاسخ لازم را از مسئولان شرکت آب منطقه ای و جهاد کشاورزی شنیدند.

اهدای لوح تقدیر از طرف مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای خراسان شمالی به سه کشاورز برتر اسفراین به خاطر مصرف بهینه منابع آب کشاورزی نیز در این نشست با تشویق حاضران مواجه شد.

کد خبر: 495
  تاریخ خبر : 18 خرداد 1395
 مدیر روابط عمومی
 2128
سایتـــ های مرتبطـ

آمار بازدیدکنندگان

  • کاربران آنلاین : 29
  • بیشترین بازدید همزمان : 462
  • بازدید امروز : 1,013
  • بازدید دیروز :
  • کل بازدید : 7,832,662
  • آخرین به روزرسانی : 18 دی 1403 10:49:23
  • شناسه IP شما : 3.14.254.103

راه‌های تماس با ما

  • آدرس : خراسان شمالی، بجنورد، خیابان طالقانی شرقی ، بلوار استقلال ، روبروی بوستان شهر
  • کدپستی : 9415644891
  • تلفن : 2-32263281-058
  • فاکس : 32263280-058
  • پست الکترونیکی : info[at]nkhrw.ir
  • پیامک : 30006883
  • تلفن گویا :