استاندار خراسان شمالی بر تدوین برنامه سازگاری با کم آبی در استان تاکید کرد

استاندار خراسان شمالی خواستار تسریع در تدوین برنامه سازگاری با کم آبی در این استان شد و گفت: برای مدیریت منابع و مصارف آب استان و کاهش و حذف برداشتهای غیرمجاز و تامین آب سالم برای مناطق روستایی و شهری، باید برنامه مشخص اولویت دار داشته باشیم.

به گزارش مدیریت روابط عمومی شرکت آب منطقه ای خراسان شمالی،  محمدرضا صالحی در نشست کارگروه سازگاری با کم آبی در این استان افزود: برنامه مورد نیاز باید پیوست فرهنگی داشته باشد تا مردم در اجرای برنامه و برخورد با تخلفات، همراه و همگام مسئولان باشند.

او تاکید کرد: در برخورد با تخلفات در هر زمینه ای، صرف ممنوعیت مشکل را حل نمی کند، باید همزمان با ممنوعیت، مصونیت نیز ایجاد شود، برای مثال اگر کشاورز را از کشت منع می کنیم راهکارهای جبران منع کشت را نیز به او بدهیم تا به سمت آینده ایمن و افزایش درآمد عمومی برویم.

وی تصریح کرد: اصل کار این است که برداشتهای غیرمجاز به سمت صفر برود حتی اگر لازم باشد به برخی برداشتهای ضروری غیرمجاز با تشخیص دستگاههای مسئول، مجوز داده شود.

او با اشاره به اینکه شرایط کم آبی، صرفا ناشی از کاهش بارندگی نیست و عوامل دیگری نظیر افزایش دما، افزایش جمعیت، توسعه شهرنشینی و مصرف بی رویه نیز در آن تاثیر دارند، تاکید کرد: هر کار اجرایی با هر نظری توسط هر شخص مشاور و مدیر،  باید در چهارچوب سیاستها و دستورالعملهای دولت باشد.

وی گفت: امروزه در مدیریت منابع و مصارف آب به ویژه در بخش کشاورزی دیگر نباید ملاک و شاخص ما تناژ محصول در سطح هکتار باشد بلکه باید به تولید محصول بر حسب مقدار آب مصرفی متمرکز شویم.

استاندار خراسان شمالی گفت: قانون در مصادیق جرایم بخش آب به ویژه در کشت محصولات پر مصرف آب در مناطق کم آب صراحت دارد و برای مثال وقتی کشت برنج در استان گلستان ممنوع است در استان خراسان شمالی حتما ممنوع است و باید از کشت آن جلوگیری شود.

او افزود: باید با احصای دقیق وضعیت چاههای غیرمجاز و تدارک تمام امکانات لازم، از حفر چاههای جدید غیرمجاز جلوگیری شود.

مدیرعامل شرکت آب منطقه ای خراسان شمالی نیز در این نشست گفت: سطح ذخایر برف استان در سال آبی آبی گذشته 18 هزار کیلومتر مربع به ضخامت 70 سانتیمتر بوده است که در سال آبی جاری به رقم سه هزار و 500 کیلومتر مربع و صخامت 15 سانتیمتر یعنی به کمتر از یک پنجم کاهش یافته است.

مهندس سید ابراهیم علوی افزود: در شرایط کنونی 71 درصد مخازن سدهای استان خالی است و میزان بارشها در سال آبی جاری در مقایسه با پارسال 20 درصد کاهش یافته است.

او افزود: 380 هکتار از زمینهای کشاورزی استان زیر کشت برنج می رود که راهکار اجرایی برخورد قضایی و نوع جریمه و مصادیق جرایم در این زمینه در قانون مشخص نیست.

وی گفت: طبق مصوبات شورای حفاظت آب استان، الگوی کشت جهاد کشاورزی در استان ظرف سه ماه آینده باید نهایی شود و چاههای غیر مجاز در حریم 1000 متری چاههای آب شرب نیز در اولویت انسداد قرار گرفته است.

او افزود: در شرایط کنونی سه هزار و 614 حلقه چاه غیر مجاز در استان شناسایی شده است که سالانه بیش از 34 میلیون متر مکعب آب از آنها برداشت می شود.

وی گفت: علاوه بر برداشت آب از چاههای غیرمجاز سالانه 112 میلیون متر مکعب آب نیز به صورت اضافه برداشت از چاههای دارانه پروانه برداشت می شود.

دادستان بجنورد نیز در این نشست به نمایندگی از دادگستری کل خراسان شمالی اعلام کرد: دستگاه قضایی برای همکاری در مسلوب المنفعه کردن چاههای غیرمجاز و سایر برداشتهای غیرمجاز آب، هیچ محدودیتی در هیچ کدام از مناطق استان ندارد.

مسلم محمدیاران گفت: آنچه که در شرایط کنونی به آن نیاز داریم تعریف کار مشخص در زمان مشخص برای کل استان در این زمینه است.

کد خبر: 558
  تاریخ خبر : 9 اردیبهشت 1397
 مدیر روابط عمومی
 1810
سایتـــ های مرتبطـ

آمار بازدیدکنندگان

  • کاربران آنلاین : 28
  • بیشترین بازدید همزمان : 462
  • بازدید امروز : 1,223
  • بازدید دیروز :
  • کل بازدید : 7,832,872
  • آخرین به روزرسانی : 18 دی 1403 10:49:23
  • شناسه IP شما : 18.218.63.176

راه‌های تماس با ما

  • آدرس : خراسان شمالی، بجنورد، خیابان طالقانی شرقی ، بلوار استقلال ، روبروی بوستان شهر
  • کدپستی : 9415644891
  • تلفن : 2-32263281-058
  • فاکس : 32263280-058
  • پست الکترونیکی : info[at]nkhrw.ir
  • پیامک : 30006883
  • تلفن گویا :