به گزارش روابط عمومی شرکت آب منطقه ای خراسان شمالی مهندس "علیرضا عامری" در حاشیه کارگاه آموزشی کنتورهای هوشمند برداشت آب از چاههای کشاورزی اعلام کرد: با نصب مرحله اول کنتورهای هوشمند آب و برق در شهرستان اسفراین حدود 42 درصد اضافه برداشت از کسری مخازن آب زیرزمینی در استان مهار میشود.
وی گفت: شهرستان اسفراین به عنوان مرحله اول کار نصب کنتورهای هوشمند چاههای کشاورزی در استان انتخاب شده است و کار نصب 400 کنتور هوشمند آب و برق بر روی چاههای دشت اسفراین و صفی آباد به زودی آغاز میشود.
او اعلام کرد: با نصب این کنتورها 30 درصد چاههای برقی استان زیر پوشش این سامانه قرار خواهد گرفت و در صورت تحقق اعتبار مورد نیاز، یکهزار و 200 کنتور هوشمند آب و برق چاههای کشاورزی نیز تا پایان سال 91 در این استان نصب خواهد شد.
او افزود: در شهرستان اسفراین سالانه بیش از 26 میلیون مترمکعب آب بیش از ظرفیت لایههای آب زیرزمینی برداشت میشود که این رقم حدود 42 درصد برداشتهای غیرمجاز از آبخوانهای زیرزمینی استان است.
مهندس عامری خواستار همکاری کشاورزان در نصب کنتورهای هوشمند آب در چاههای کشاورزی استان شد و گفت: با نصب و استفاده از این کنتورها، مدیریت مصرف آب و برق را خود کشاورزان به دست می گیرند.
وی نقش بهرهبرداران در حفاظت از منابع آب زیرزمینی را بسیار مهم دانست و گفت: اجرای پروژه نصب کنتورهای هوشمند آب و برق گام موثری برای حفاظت و بهره برداری از منابع آب زیرزمینی است.
مدیر دفتر حفاظت و بهره برداری شرکت آب منطقه ای خراسان شمالی نیز در این کارگاه گفت: در شرایط کنونی براي اندازهگيري ميزان آب برداشتی از چاهها از كنتورهاي مكانيكي استفاده ميشود كه به دليل ورود املاح و شن و ماسه عمر متوسط آنها حدود 6 ماه است .
مهندس "وحید واسطه" افزود: نصب کنتور هوشمند آب و برق به منظور اندازهگيري دقيق و همزمان ميزان آب برداشتي و برق مصرفي چاهها پیش بینی شده است که قیمت آن با کنتورهای مکانیکی تفاوتی ندارد اما از نظر دقت با سامانههای پیشرفته برابری می کند.
او درباره نحوه عملكرد اين دستگاه گفت: اين كنتور براساس مشخصات هر چاه تنظیم شده و در زمان بهرهبرداري پارامترهايي از جمله ولتاژ، جريان، ضريب توان، توان فعال و غیر فعال برق را اندازهگيري ميكند.